Wolf's Rain- Find your Paradise
Felhívás!

Kedves Vendégeim! 

Az oldal végleg bezárta a kapuit. Nem lesz több frissítés!

 
Domb a hold fele
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Wolf's Rain
 
Én és a Wolf's Rain
 
Haláli...:D
 
A Wolf's Rain műhelyében
 
Farkasok
 
Multimédia/ Letöltés
 
Find your Paradise
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Fan
 
Extrák
 
Warning!
 
Gravity
 
Find your Paradise
 
Linkcseréim
 
Megjelent könyvem


Keletkezési körülmények:

Amióta az eszemet tudom írogatok. Rengeteg írás kikerült már a kezeim közül, de ezek közül mindig a legutolsó természetesen a legjobb, legtökéletesebb, a kézzel írt, összecsapott munkák pedig emlékké váltak csupán. A Lelkek folyama egy kivétel, valahogy időtlennek tűnik a története, bár néhányszor át lett szerkesztve a stílusa, a története azonban egyszerre egyedi és klasszikus. Évek óta nem írtam semmit sem, a könyv előtt úgy 3-4 évvel kezdtem el gépelni egy horrort Stephen King mintájára, de ez a történet félbe maradt, pedig több 100 oldalt pötyögtem be belőle könyvlapi méretekkel számolva, mégsem tudtam kihozni belőle egy kézzel fogható történetet. Értelmetlen volt, bonyolult, túlságosan leíró, és semmilyen lélektani alapja nem volt. Így éveket kellett várnom rá, mire újra megszálljon az ihlet. 2007 szilveszterén tettem magamnak egy újvévi esküt, miszerint újra alkotni fogok valamit, és valami csoda folytán kisebb nagyobb megszakításokkal 2 hónap alatt: januárban és februárban megírtam Amblea történetét. Ez nem horror volt, de kétségtelenül rengeteg műfajból merítettem. Eredetileg a magyar múltba kalauzolta volna el az olvasókat a könyv a turulmadarak földjére, de végül egy egész bolygóvá nőtte ki magát a világ. Nagy hatást gyakoroltak rám Narnia, és egyéb világok, ezért a témája nem is olyan új keletű, én viszont nem akartam háborúról írni, sokkalta inkább a szegény kisfiú járt az eszemben, aki útra indul, útja során ellenségeket szerez, illetve barátokat, és végül elnyeri a lány kezét. A történet tulajdonképpen egy szerelmi élmény allegorikus, idealizált változata. Hónapokig házaltam kiadóknál, de nem sok válaszolt, amelyik pedig figyelemre méltatott csak oktató jellegű elutasításokkal szolgált. Egészen szeptemberig vártam, mikor az ölembe hullott egy ajánlat az Edition nove-tól. Ironikus, hogy pont aznap kaptam egy levelet egy másik kiadótól újabb elutasítással, és szintén a sors csalafntasága, hogy miután aláírtam a szerződést, jelentkeztek kiadók, akik tárgyalni szerettek volna velem, de már lecsúsztak a történetemről.

A történet, és a karakterek:

A történet, bár egyszerűnek tűnik, nem az. Minden lapon újabb és újabb fordulatok találhatóak, csavarok, amelyek egy percre sem engedik az olvasókat nyugodni. A fejezetek többsége egy befejezetlen fordulattal, és félbehagyott információval kezdődik, amelyekre csak később adok választ. A főszereplő, aki egyébként a nevét egy barátomról kapta, sem egy szokványos figura. Egy olvasóm megjegyezte, hogy nem is lehet igazán megismerni, és kiismerni őt. Ez azért van, mert összetett, és valóságosabb, mint az "álombéli" szereplők, realisztikus, pszichológiailag korrekt "árnyember", míg Iv és Jillian a tipikusan idealizált, romantikus alakok. Arthur Dorn a minden választ tudó mester. Próbáltam ötvözni a sci-fi és fantasy elemeket. A két rokon műfaj remekül megfér egymás mellett, ezeknek a klasszikus képviselői a robot arachnapodok, földönkívüliek, illetve griffek és sárkányok, a két oldal összecsapása is megjelenik a regényben. A Toll boszorkány, a könyv főgonosza adja a regény thrillerét, borzongató, kismerhetetlen pszichotikus jelenség, arra törekedtem, hogy a regény végéig ne derüljön ki egyértelműen hogy ki bújik meg a tollai mögött, mint egy Agatha Christie krimiben. Érdekesség, hogy Andor és Iv között egy egész A/4-es oldalnyi szexjelenet volt olvasható az eredeti kéziratban, de tekintettel a fiatalabb olvasókra inkább megcenzúráztam azt a fejezetet.

A könyv borítója:

Méltán vagyok elégedett vele, mert valamicskét visszaadja a történet hangulatát. Az arany sárgaság mellett erőteljesen ott van a baljós sötétség is, illetve a fontos motívumok: amulett, fa, hold. Szemet gyönyörködtető, rejtelmes.


Egy kritikus szemével:

A fiatal író által jegyzett mű, különleges etikai problémákat feszeget. Olyanokat, amelyek napjainkban egyre valóságosabbak. Azt a kérdéskört boncolgatja, hogy vajon vannak-e felsőbbrendű és alsóbbrendű emberek és az utóbbiakkal minden megtehető-e? A történet két szálon fut: egyrészt egy multinacionális gyógyszergyártó cég olyan gyógyszerrel kísérletezik, amivel át lehet programozni az emberek lelkét. Ehhez persze emberi kísérleti alanyok kellenek. Vajon hol lehet olyan emberi alanyokat találni, akikért nem fáj az emberek szíve. Hol van a társadalom legalja. Természetesen a siralomházban. Ők azok, akikről teljesen lemondott a társadalom, olyan bűnöket követtek el, amit ember nem tesz, tehát csak jót tesznek velük, ha kísérleteznek rajtuk. És mégis... Emberek maradunk-e, ha embertársunkat - bármily gonosz ember is - bántjuk. Mennyivel vagyunk különbözőek a bűnözőktől, ha mi is megtesszük azt, amit ők. S nincs mentség erre, nem mondhatjuk, hogy ők megérdemlik. "Komolyan azt hiszed, hogy boldog véget érhet az egész? Az élet kegyetlen. Nem úgy működik, mint a regényekben, vagy a filmekben, a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, és a jók boldogan élnek, míg meg nem halnak. Nem tündérmesében élünk. A rosszak nem buknak el, hanem még sikeresebbé válnak, a jók pedig a sor végén maradnak, és el sem érik céljaikat. Így működik eme igazságtalan valóság." Jandácsik Pál könyve nem vidám olvasmány. Aki könnyed szórakozásra vágyik az ne vágjon bele. Ám az erkölcsi tartalmon túl, izgalmas thrillert tart a kezében az olvasó. Olyan könyv ez, amit nehéz letenni és még napokkal az elolvasás után is hatása alatt vagyunk. Ez nem baj. Ha mindenki egy kicsit belegondol, lehet, hogy rájön arra, hogy senkit nem lehet céltáblának kinézni és mi itt mind egyenlőek vagyunk. Éppen ezért az edition nove új könyvét ajánlom mindenkinek aki izgalomra és szellemi olvasmányra is vágyik.
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find Your Paradise
Made by Carcharoth
 
Avatar
 
Avatar
Find your Paradise
 
Avatar
Find your Paradise
 
Avatar
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Warning!
 
Warning!
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Warning!
 
Find your Paradise
 
Warning!

Figyelj a korhatárra!

 

Újra nyitva a Fitspiration, a Gportal multitémájú blogja. Kattintsatok az új tartalmakért, cikkekért. FITSPIRATION    *****    Autóbontó Blog    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Internetes otthoni munkák!!    *****    antropomorf állatok | internetes szubkultúra | képzeletbeli világ | toleráns emberek    *****    ÚJ!!! Kérdõasztrológia oktatás DÍJMENTESEN, tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon!    *****    Blogger Közösség Facebookon a szerkesztõknek (ismerkedés, vélemények, tanácsok) - Csatlakozz :)    *****    Szeretnék titeket egy játékra hívni,semmi mást nem kell tenned,csak ez a weboldalon jellentkezni: jegvirag.gportal.hu    *****    Keress pénzt ingyen! Napi 2-4 dollár!    *****    Bidista.com    *****    Leighton Meester - Infók és érdekességek Leighton új sorozatáról - Gossip Girl - Leighton Meester - Cikkek, érdekességek    *****    Rendszeres havi stabil jövedelmet biztosító internetes otthoni munkák!    *****    A nemrég nyílt új oldalon még egyelõre nincsen sok dolog, de azért már találsz pár olvasnivalót! Gyere nézz be hozzánk!!    *****    MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB DEMI LOVATOVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA! NAPONTA FRISSÜLÕ HÍREK, CIKKEK, KÉPEK! DEMI LOVATO HUNGARY!    *****    Adóbevallás - hamarosan közeledik az adóbevallás határideje Május 22    *****    Családi pótlék utalás 2018    *****    Brutal Wonderland~ Álarcoshölgy blogja. #kritika #graphics #cikkek #filmek #webkritika #érdekességet katt katt    *****    "Egyetlen döntés, és szabad lehetsz." Magyarország egyetlen Tobias Eaton/Négyes rajongói oldala! Nézz be! :)    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába! <- BOOKFANCLUB    *****    Húsvéti játékok! Gyere, és játssz velünk te is! Húsvéti játékok! Gyere, és játssz velünk te is! Húsvéti játékok!