Wolf's Rain- Find your Paradise
Felhívás!

Kedves Vendégeim! 

Az oldal végleg bezárta a kapuit. Nem lesz több frissítés!

 
Domb a hold fele
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Wolf's Rain
 
Én és a Wolf's Rain
 
Haláli...:D
 
A Wolf's Rain műhelyében
 
Farkasok
 
Multimédia/ Letöltés
 
Find your Paradise
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Fan
 
Extrák
 
Warning!
 
Gravity
 
Find your Paradise
 
Linkcseréim
 
Információs cikkek történetről, spoilerekről, végkifejletről

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Paradicsom-tézis

Vulpex  2009.05.13. 10:44
A Paradicsom nem feltétlenül jelent helyszínt, sőt... A WR esetében legalábbis. Ez ugyanis a WR egyik mondanivalója: a Paradicsom mindenki számára mást jelent.

Az embernek szüksége van álmokra, kitűzött célokra ahhoz, hogy valami hajtsa előre, erőt adjon neki. Életcélja így saját álma vagy céljai megvalósítása lesz. Ez a cél lenne számára a Paradicsom... az a dolog, amiért igazán élni szeretne, amiért érdemes élnie. De természetesen ez nem ilyen egyszerű, hiszen a túlidealizált álmait sosem, vagy csak nehezen fogja teljes egészében, tökéletesen megvalósítania. Tehát valódi életében sosem fogja megtalálni a saját Paradicsomát, csak valami ahhoz hasonlót. Másrészt viszont... az ember mindig szeret továbblépni, és mire elérné, vagy elérte azt, már más, további céljai is lesznek.

Az állatokra (jelen esetben farkasokra) ez szintén igaz, de ebben az esetben a cél maga a túlélés. Ez voltaképp érthető is, hiszen az állatokat elsősorban életösztönük hajtja, és nem az olyan magasabb szintű emberi vágyak, mint például a pénz, vagy a hatalomvágy.

Nevezhetjük ezeket az életcélokat is Paradicsomnak, de nevezhetünk egy olyan helyet is így, ahová halálunk után jut a lelkünk. Az első létezhet saját világunkon belül is, a második viszont semmiképpen: ez egy másik világban, dimenzióban létezik, melyet mi, fizikailag létező lények nem láthatunk, és el sem tudjuk képzelni, milyen lehet. Én személy szerint nem hiszek egy ilyen világban: egyrészt szerintem halálunk után újjászületünk majd (vagy ebben, vagy egy másik világban egy másik fizikai lényként). Másrészt mert a Paradicsom egy ellentmondás: egy olyan hely, ahol csak jó dolgok léteznek, mindenféle rossz nélkül. Viszont jó nem létezhet rossz nélkül, ahogy fény sem sötétség nélkül: régi filozófiai tétel ez, jó és rossz dolgok csak valami más dologhoz képest lehetnek jók vagy rosszak. Tehát a Paradicsomban is kellene léteznie rossz dolgoknak is, így viszont nem nevezhetjük Paradicsomnak...

Az igazi Paradicsom

Fehér  2008.02.22. 13:46
Toboe, mikor lassan lehunyta a szemeit a síró hóesésben elaludt... Mikor felébredt már egy más, ragyogó helyen volt szeretett Nagyija simogató ölébe hajtva fejét... De igazából ott maradt, ahol elcsuklott erőlködő, elgyengült teste, amit kezdett befedni a hó. De a lelke már máshol járt...

Egy régmúlt képei

Fehér  2008.02.02. 08:37
A világon egy folyamat, körforgás folyamata uralkodik. A haldokló világ mindig megújul a Paradicsomi formában, majd a kifáradt anyag ismét elenyész és teret ad a frissnek. A Wolf's Rain története vagy a múltban, vagy a jövőben játszódik, a folyamatos körforgás miatt nem lehet megmondani. A világ elpusztulásáért részben az ember is felelős, de úgysem kerülheti el, ugyanis a jégkorszak elsöpör mindent. Jeges burokba taszítja a földet, a hó alatt megtisztul az, és így kezdődik újra minden elölről. A Paradicsom megnyílik, valaki mindig kinyitja, mely új színt ad majd az új életnek. A Paradicsom név egy idilli állapotot fejez ki, egy tiszta környezetet, mely újra az ember miatt fog majd romlásnak indulni, a történetben III. Darcia szeme miatt. Ez a Paradicsom lesz a földi világ. I. Darcia a 27. részben mesél a megújulásról és a halálról, és képek jelennek meg egy üvegben a régmúltról, melyben a mai modern világot is fel lehet ismerni. Ez a világ végül az utolsó részben újra megjelenik.

Cheza-"Ez"

Fehér  2007.11.26. 07:18
A Wolf's Rain viráglánya az alkímia terméke, egy gondolkodó és érző lény. A neve Cheza, a saját szájából nevét mégsem hallhattuk sohasem. De miért nevezi magát "Ez"-nek?

A Paradicsom-betegség

Fehér  2007.10.17. 16:14
I. Darcia kapzsisága miatt a Darcia klánra átok telepedett, amit a leszármazott III. Darcia nem saját nagyapjának tulajdonított, hanem a farkasokat okolta érte. A család férfitagjainak egyik szeme farkasszem lett, amellyel sokkal nyitottabban láthatták a világot, vesztükre, ugyanis a Paradicsom eléréséhez érzett vágy felemésztette őket. A férfi kedvese, Hamona a Paradicsom-betegség nevű kórba esett bele. A kór azonban homályos, elentmondásokkal tarkított kóma.

Az alkímia

Fehér  2007.10.13. 08:18
Az alkímia az ősi középkori világ egyik tudományéga volt, ami kihalt a felvilágosodás eszméi miatt, ugyanis hibás és csupás elméleti síkon létező tényei átalakultak, beleolvadtak a kémiai ismereteibe, egyes részei eltűntek, így a mai tudománytörténetben inkább csak babonáktól színes áltudományként jelenik meg. Erősen leegyszerűsítva az alkímia a közönséges fémek arannyá és ezüstté változtatását és a különféle mágikus praktikák művelését foglalta magában. Mégis nagyon fontos a mai tudomány számára, hisz segítségével fedeztek fel nagyon sok kémiai elemet, emellett az alkímia egy pszichológiai irányzat előképe is volt. Az alkímia nagyon mély és sokrétegű, teljes megértése a mai szemmel lehetetlen, hisz az akkori kor tudásanyagát és hitét felhalmozva egyfajta szellemi allegóriá voltak a lélek megtisztulásáról, mintsem tényleges tudományosan megfogalmazott írások gyűjteménye.

Fényevők

Fehér  2007.09.25. 14:27
A fényevőség egy nagyon érdekes és misztikus fogalom, amelyre a "hívők" szerint akárki képes lehet ha alaposan felkészül rá. Lényegében abból áll, hogy az illető 3 héten keresztül nem vesz magához táplálékot, csak vizet, étke ennélfogva a napfény lesz. A próba után, ha leküzdötte az éhtlenséget megvilágosodik, közelebb kerül a Mindenhatóhoz és állítólag világnézetét is megváltoztatva más, jobb ember válik belőle...

Jaguara holdfény erőműve

Fehér  2007.08.17. 07:23
A vörös hold beborította szinte az egész eget, fénye egy sugárban összpontosulva érte el a földet...

Kiba múltja

Fehér  2007.08.05. 11:00
A fekete hamu közt hófehér kisfarkas pihent...

Felelős Kiba a többiek haláláért?

Fehér  2007.07.31. 07:51
Ez egy nagyon súlyos kérdés. Az animék vége nem ritkán zárul valamilyen csavarral, olyan elvarratlan szállal, amit könnyedén lehetne tovább öltögetni, a Wolf's Rain esetében azonban nemcsak a 360 fokos fordulatot vett nem várt végkifejlet volt a sokkoló, hanem a tény, hogy az imádott szereplők szépen-sorban elhaláloztak, az utolsó részben már olyan sűrű egymás utánisággal, hogy a nézők levegőt sem tudtak venni. Bár beharangozták előtte, hogy a vége szomorú és sírós, és a baljóslatú légkör is utalt a nem épp boldog vég beteljesedésére, mégis hatásvadász élményű történésével nem lehetett semleges lenni iránta. Cher halála meglepő volt és váratlan, az igazi sokkoló élményt először Toboe halála okozhatta, akinek elernyedő teste végigúszott a levegőben a mennydörgésszerű puskahang, majd a csend hullámaiban fürödve, miközben minden szereplő a robaj irányába tekintett. Darcia gyilkolta meg őket, de felmerül a nyugtalanító érzés is, hogy erkölcsileg vajon Kiba is felelős-e ezért. Érvekkel, ellenérvekkel lehet alátámasztani különböző tényeket és mindenkinek szíve joga eldönteni a cikk után, hogy melyik állítást véli helyesnek.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find Your Paradise
Made by Carcharoth
 
Avatar
 
Avatar
Find your Paradise
 
Avatar
Find your Paradise
 
Avatar
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Warning!
 
Warning!
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Find your Paradise
Made by Carcharoth
 
Warning!
 
Find your Paradise
 
Warning!

Figyelj a korhatárra!

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints